Учні 1-А класу розповідають про цікаве навчання

18.10.2016   Administrator   Категорія: Інтелект України

Ось ми і в школі. Ми – першокласники. Та не просто першокласники, ми у проекті «»Інтелект України».

         Перед нами стоїть безліч цікавих завдань, про які ми і не здогадувались. Цікаво, чи подолаємо ми їх?!

         Перші дні у школі довели, що школяр – це особлива професія!

Учитель, лікар чи геолог,

Письменник , слюсар чи кресляр,

Всі називають головною

Одну професію – школяр.

         Скільки різних предметів: Навчання грамоти і Математика, Навчаємось разом і Мистецтво, Людина і світ та Фізкультура, Трудове навчання і Основи здоров’я. Ох і цікаві ж у нас уроки!

         Ми познайомилися з героями творів Миколи Носова – коротульками з Квіткового міста, котрим ми допомагаємо виконувати різноманітні завдання. Це справжня цікава гра, але дуже важлива – навчальна. Вона допомагає нам ставати мудрими, вправними, розвивати логічне мислення на основі практичних вправ.

         А ви знаєте, що ми вже всі знаємо алфавіт, ми пройшли його вже двічі. А ще ми справжні співаки, адже на кожному уроці ми ще й по кілька разів співаємо і танцюємо, і це так піднімає нам настрій!

 А ще розвивається наша пам’ять – адже ми вивчили вже 6 караоке-пісень, які допомагають нам провести фізкультхвилинки.

Уявляєте, наші дітки майже всі добре читають, дехто навіть сам собі дивується, як гарно у них виходить. Ми «саджаємо» слова у «човники», читаємо за допомогою прийому «стеження» і рухаємось вперед , у Країну Знань. Саме зараз ми читаємо українські народні казки, і вже знаємо , що вони є результатом колективної творчості  нашого народу. А далі нас чекають авторські казки.

А ще ми почали вивчати писані малі літери. Виявляється, це так цікаво: вивчили алгоритми написання різних елементів, а тепер «створюємо»з них літери, і це захоплює.

Математика! О, це особливий урок! Тут і арифметика, тут і геометрія, і логіка, а задачі – просто супер, треба добре подумати! І знову з нами наші герої Поспішайко та Хвалько, яким ми допомагаємо та й самі навчаємось. Ми вже знаємо і про задачу, і про дії додавання та віднімання, і знаки >< = вивчили, вміємо їх використовувати, зараз саме працюємо над таблицями додавання та віднімання. Дуже полюбляємо працювати з вирізаними геометричними фігурами , виконуючи логічні завдання на просторову уяву.

Дуже цікавий є у нас урок – Людина і світ. Це і справді цікаво: що таке ім’я, по батькові , прізвище, звідки вони з’явилися у людини, як звертаються

до людей в інших країнах, що таке родина та сім’я. І знову  з нами працюють цікаві герої Центаврик та бортовий комп’ютер Адаптер, які повідомляють нам багато цікавого.

А ще ми чудово проводимо дозвілля! Цьогорічна осінь була такою теплою і чудовою, що ми зібралися всією класною родиною і здружилися під час відпочинку на природі: ми  грали ігри, змагалися, їли смачні кавуни, яблука та груші, мами спекли різноманітне печиво і та тістечка. Ох, і весело ж було!

А ще ми вже два рази відвідали вистави казок  у Тернопільському драматичному театрі. Всі в захваті від гри справжніх акторів театру, адже раніше ми відвідували лише театр ляльок! Хороший і корисний  відпочинок!

                         Учні 1-А класу.