Правила для здобувачів освіти Тернопільської початкової школи «Ерудит»

Administrator   Категорія: Документація

Правила для здобувачів освіти

Тернопільської початкової школи «Ерудит»

Здобувачі Тернопільської початкової школи «Ерудит»:

1. Виконують вимоги освітньої програми, дотримуючись принципу академічної доброчесності, працюють для досягнення результатів навчання, передбачених стандартом освіти для відповідного рівня освіти.

2. Дотримуються вимог законодавства, Статуту школи, правил внутрішнього розпорядку.

3. Приходять на уроки та позаурочні заходи вчасно, не запізнюючись. Покидати школу в урочний час можна лише з дозволу педагогів (за узгодженням з батьками).

4. Систематично відвідують уроки. Пропускати уроки дозволяється лише з поважної причини. Здобувачі освіти, які тимчасово не відвідували уроки повинні надати класному керівнику медичну довідку чи письмове пояснення від батьків про причину відсутності.

5. Поважають гідність, права, свободи та законні інтереси всіх учасників освітнього процесу, виявляють повагу один до одного, до вчителів, працівників школи.

6. Дотримуються моральних, етичних норм, поводять себе ввічливо, толерантно; цькування, бійки, залякування, лихослів’я та знущання над людиною є неприпустимими формами поведінки у школі та за її межами.

7. Звертаються до класних керівників, вчителів, психолога, соціального педагога, адміністрації школи за допомогою, якщо проти них здійснюються протиправні сили, а також повідомляють про відомі їм випадки вчинення булінгу чи підозри про його вчинення дирекції або педагогічним працівникам школи.

8. Бережливо ставляться до державного, громадського, особистого та чужого майна, підтримують у шкільних приміщеннях та на території чистоту та порядок.

9. Під час уроків, перерв, позаурочних заходів дотримуються правил поведінки.

10. Дотримуються правил особистої гігієни, дбають про відповідний зовнішній вигляд.

11. З повагою ставитись до усіх учасників освітнього процесу, не допускаючи некоректного, не толерантного ставлення, чи приниження їх честі.

12. Відповідально та дбайливо ставляться до власного здоров’я, життя і здоров’я оточуючих, ведуть здоровий спосіб життя, не допускають шкідливих звичок і не спонукають інших.