Global money week. Тренінг-практикум та фінансові ігри учнів 4-х класів у ЗУНУ

10.04.2023   Administrator   Категорія: Фінансова грамотність

Насичений, емоційний, цікавий і уже традиційний день, проведений з колективом Західноукраїнського національного університету у рамках Global Money Week.
Екскурсія музеєм грошей, фінансові ігри та тренінг на тему фінансової поведінки, планування своїх грошей і майбутнього безперечно є корисними і потрібними для наших учнів, не забудуться їм і можливо, повпливають на вибір професії та своєї мрії.
Сподобалася школярам також зустріч із начальником Тернопільського відділення ПАТ «МТБ БАНК» Олександром Заблоцьким, який в цікавій і доступній формі розповів їм про банківські картки та їх безпечне використання.
Особливий інтерес у дітей викликали фінансові ігри під назвою «Фінансовий калейдоскоп», які для них організували студенти факультету фінансів та обліку, активні учасники наукового гуртка «Фінансова просвіта». Школярі, у складі трьох команд, з радістю брали участь у різних раундах: розв’язували фінансовий кросворд, змагалися у конкурсі «Фінансово грамотний кондитер», грали у гру «Склади економічне слово» та розширювали свою фінансову грамотність вивченням економічних термінів на англійській мові. А в перервах між змаганнями учні переглядали пізнавальний мультфільм «Дитячий бюджет», смачний перекус та енергійна руханка під музичний супровід на фінансову тематику.
«Родзинкою» дня став завершальний раунд «Фінансового калейдоскопу» під назвою «Серця бажань», в якому діти записували на паперових сердечках свої бажання, а потім всі разом мали дати їм грошову оцінку. Як з’ясувалося – у більшості діток сьогодні є не матеріальні, а неоціненні бажання: миру, перемоги та повернення батьків з війни…